неделя, 1 октомври 2017 г.

Времето през ОКТОМВРИ 2017


Времето през ОКТОМВРИ 2017 - През първата половина на месец октомври 2017 ще бъде относително топло за сезона с температури от 20-25 градуса, но през втората половина трябва да се подготвим за обилни дъждове и рязко спадане на температурите. Към края на месеца ще се радваме на 2-3 слънчеви дни, но температурите няма да се повишат с повече от един — два градуса. Морето вече не е подходящо за почивка, а в планината става доста неуютно. Очакват се и първите по-силни валежи. Прогнозата за валежите е за не повече от 60-70 литра на квадратен метър, като за равнините се очакват 40-50, за южните части на страната където Октомври по правило е по-дъждовен - 50-60 литра, а в планинските раиони се прогнозира достигането до 100 литра на квадратен метър. В по-големите градове на страната времето ще остане сравнително топло през първата половина на октомври, но прогнозата за второто полумесечие е за рязко захлаждане. В София температурите ще достигнат до 20 градуса като минималните стойности се очаква да бъдат между 5 и 7 градуса. Типично през октомври е засилването на ветровете от изток, като и тази година се очакват подобни ветрове. Паралелно с източните ветрове, севера ще започне да подухва през втората половина на месеца, което се прогнозира да доведе до спад на температурите.... Прочетете Цялата прогноза за времето 2017...

Какво време ни очаква през октомври 2017?
Най-високите температури през октомври ще бъдат между 21 и 26 градуса, а най-ниските - между минус 3 и 2 градуса.Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната ще е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър. Очаква се месечната сума на валежите през октомври да бъде около нормата.
Времето по десетдневки през окотмври 2017
Първа десетдневка октомври 2017
В началото на първото десетдневие на октомври температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. Ще бъде ветровито, ще има и валежи. Впоследствие, към средата на десетдневието, времето ще се изясни, ще се понижат и минималните температури, и тогава се очакват и първите по-масови есенни слани. През втората половина от десетдневието времето ще бъде променливо, без съществени валежи, ще има и слънчеви часове.
Втора десетдневна октомври 2017
През второто десетдневие ще се редуват спокойни и сравнително топли дни и дни, в които ще преминават атмосферни смущения, при които ще има условия за валежи. Най-голяма е вероятността за това около 11, 14 и 18 октомври. Валежите ще са последвани от краткотрайно застудяване, при което на места ще има слани.
Трета десетдневка октомври 2017
През третото десетдневие се очаква понижение на температурите и сняг. Очаква се това време да продължи 4-5 дни, през които максималните температури ще се движат от 4 до 8 градуса. В края на месеца се очаква повишение на температурите.
Прогноза за времето през 2017 - Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Всекидневна прогноза за времето през 2017 година 
Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
форума за Прогнози за времето през 2017
Прогноза за Времето във Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар