сряда, 1 февруари 2017 г.

Времето през Февруари 2017


Времето през Февруари 2017 - През 2017 година месец Февруари ще бъде с обичайната си месечна температура а именно: в Северна България и високите полета от -1 до 1 градуса, Южна България и Черноморието - 1-4 градуса, а в планинските райони се очаква температурите да са от минус 8 до минус 3 градуса. Прогнозира се нетрайна снежна покривка, но в планините се очаква нейното повишаване. Сумата на валежите на дъжд се очаква да е малко по-голяма от нормалната за месец Февруари 2017. В равнините се прогнозират 25-30 л/кв.м, 40-65 л/кв.м за в планините и около 100 литра на квадратен метър в планините Рила, Родопи и Странджа. Безоблачните дни се запазват почти колкото тези през Януари 2017 - около 6-7, но за сметка на това мъгливите дни намаляват.... Прочетете Цялата прогноза за времето 2017...



Прогнозата за времето през февруари ще бъде за по-топло време от обичайното.  Малък Сечко  ще бъде топъл - с 1-2° над нормалното. След 16-и февруари живакът трайно ще тръгне нагоре и ще надхвърли пролетните 17°.
Какво време да очакваме през втората половина на февруари 2017?
През втората половина на месеца налягането над Южна Европа ще бъде по-високо и Балканите ще попаднат под влиянието на антициклон, който ще ни пази от северните циклони. Именно този факт ще повиши температурите през февруари.
Очакваме  динамично редуване на топло и студено време през няколко дни.  Максималните температури ще се бъдат между 5 и 10 градуса. Ще има  мъгли през втората половина, но  облачността ще се увеличи, очакваме да няма валежна обстановка.
Кои дни през февруари 2017 ще бъдат най-студени?
Между 9 и 15 февруари  ще бъде най-студено през месец февруари. Тогава термометрите ще показват до -8°, и през деня температурите няма да прехвърлят 0 градуса. Сняг  ще вали  на 9 и 14 февруари.
Каква ще е причината за тази динамичност във времето през февруари 2017?
Честата промяна във времето ще се определя от  средиземноморски циклони,минаващи през Балканския полуостров,  те дават отражение на времето в България.  От тук идва и динамиката, предизвикваща ту затопляне или мраз през февруари.
След 16-и ще наблюдаваме топло и слънчево време. Сега е време за зимен туризъм, но скиорите да не забравят повишената опасност от лавини в този период.
Прогноза за времето през 2017 - Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Всекидневна прогноза за времето през 2017 година 
Форуми за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
форума за Прогнози за времето през 2017
Прогноза за Времето във Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар